لیست اختراعات رقيه معرفت سيدلر
حفاظت از مواد فلزي در مقابل خطرات ناشي از آتش سوزي كماكان موضوع علمي مهمي در دنياي امروز است. ممانعت از فروپاشي ساختمان با هدف اطمينان يافتن از تخليه سالم افراد از ساختمان بسيار ضروري است و در بسياري از كشورها به عنوان يك نياز اوليه در صنعت ساختمان سازي محسوب ميشود. پوشش هاي بازدارنده اشتعال (متورم شونده) به عنوان يكي از روش هاي موثر و ساده، براي حفاظت سازه هاي فولادي يا موارد ديگري كه ايمني بالايي در برابر اشتعال لازم است، كاربرد دارند. پوشش هاي متورم شونده مقاوم در برابر حريق در هنگام احتراق با ايجاد پسماند كربني متخلخل، مانع از افزايش دماي زير لايه خود مي شوند. در اين اختراع از رزين با منشأ زيستي به عنوان بايندر پوشش ضد حريق متورم شونده استفاده شده است. اين پوشش، علاوه بر مقاومت حرارتي و اشتعال بالا، رهايش دود كم و مقاومت خوردگي بالايي دارد.
تهیه نانو ذرات ـ تری کلسیم فسفات TCPـ با ساختار صفحهای با کاربرد ترمیم استخوان
اختراع حاضر به فرآيند ساخت و توليد كاتاليست جهت هيدروژناسيون روغن¬هاي سنگين ميپردازد. در مرحله اول، پايه كاتاليستي تهيه گرديد. بدين منظور از تركيب بوهيمت، آلومينا، خاك¬هاي رس شامل بنتونيت، كائولن، دياتوميت و هالويسيت استفاده شد. البته از افزودني¬هايي مانند نيترات آلومينيوم، اسيد و پلي اتيلن گليكول جهت تهيه خمير قابل اكسترود كردن و ايجاد تخلخل در فرمولاسيون پايه كاتاليست استفاده گرديد. خمير حاصل اكسترود شده و بعد از خشك شدن در كوره با دماي حدود °C550 كلسينه شد. در مرحله بعد از نمك هاي پالاديم مانند پالاديم ¬استات جهت ترسيب كاتاليست پالاديوم بر سطح پايه كاتاليست استفاده شد. سپس، نمك ترسيب شده با استفاده از عمل هاي كاهنده نظير NaBH4 احيا شد. در نهايت، كاتاليست حاصل براي هيدروژناسيون روغن¬هاي غيراشباع در شرايط نسبتا ملايم مورد استفاده قرار گرفت. نتايج نشان دادند كه اين كاتاليست استحكام مكانيكي، فعاليت كاتاليستي و قابليت بازيافت مناسبي براي هيدروژناسيون روغن ها دارد.
فورفورال ماده شيميايي ارزشمندي است كه درختي از محصولات مختلف فوراني برپايه آن قابل استحصال است. ايده اصلي اين اختراع استفاده از ضايعات ليگنوسلولزي باقيمانده از دانه¬گيري بلال ذرت به عنوان يك زيستتوده ارزان قيمت، در دسترس، تجديدپذير و فاقد كاربرد صنعتي مشخص است. فورفورال تركيب حدواسط ارزشمندي براي توليد ديگر تركيبات حدواسط مانند فورفوريل الكل يا مواد ارزشمند شيميايي ديگري است كه كاربرد زيستي مشخصي به عنوان دارو و ... داشته باشند. بدين منظور، ابتدا همي¬سلولز، ليگنين و سلولز از ضايعات ليگنوسلولزي باقيمانده از دانه¬گيري بلال ذرت جداسازي، خالص¬سازي و هويت¬يابي شدند. در مرحله استحصال فورفورال تأثير متغيرهايي مانند زمان استخراج، زمان خيس خوردن، نسبت حجم اسيد به وزن همي سلولز و همچنين مقدار نمك بر بازده استخراج فورفورال بررسي شد تا شرايط و فرمولاسيون بهينه از نظر مقدار بازده توليد فورفورال به دست آيد و فورفورال حاصل با استفاده از تكنيك¬هاي GC-MS، FTIR، 1HNMR و 13CNMR هويت¬يابي شد و باقيمانده ضايعات ليگنوسلولزي در اين مرحله به كربن فعال تبديل شد. در مرحله بعد، مشتقات مختلفي از فورفورال تهيه و شناسايي شدند. چون منومر فورفوريل الكل، پركاربردترين مشتق فورفورال محسوب مي¬شود، ابتدا توليد فورفوريل الكل از فورفورال از طريق واكنش كانيزارو/ كراس كانيزارو به عنوان ساده¬ترين، اقتصادي¬ترين و در دسترس¬ترين روش احياي فورفورال در فاز مايع انجام شد و هم فورفوريل الكل و هم محصول جانبي اين واكنش يعني فوروئيك اسيد مورد استفاده در صنايع از جمله صنايع غذايي جداسازي و هويت¬يابي شدند. در ادامه، زنجيره ارزش افزوده برپايه مواد فوراني با توليد مواد دارويي بر پايه حلقه فوران شامل نيتروفورازون، نيتروفورانتوئين و دي¬متيل آمينو فورفوريل الكل به عنوان پيش¬ماده رانيتيدين تكميل شد و محصولات به دست آمده با تكنيك¬هاي FTIR، 1HNMR و 13CNMR شناسايي شدند.
موارد یافت شده: 4